jaarrekening stichting

Het duurzame administratiekantoor


werkt natuurlijk.

Jaarrekening stichting

Jaarrekening stichting of vereniging

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de jaarrekening voor een stichting/vereniging en de jaarrekening van bijvoorbeeld een eenmanszaak. Het belangrijkste verschil is de gebruiker. Een jaarrekening voor een eenmanszaak wordt meestal samengesteld voor de Belastingdienst. Veel stichtingen en verenigingen hebben echter weinig of niets met de Belastingdienst te maken.

Een stichting maakt een jaarrekening om aan de buitenwereld te laten zien met welke activiteiten ze bezig zijn. Een jaarrekenning voor een verenigingen wordt samengesteld, om aan de leden te laten zien hoe de vereniging ervoor staat en waaraan het geld is besteed. Daarnaast hebben beiden vaak te maken met subsidies. Subsidieverstrekkers willen meestal kunnen zien hoe hoog de uitgaven zijn geweest waarvoor de subsidie is verstrekt.

Er zijn diverse richtlijnen waaraan een jaarrekening voor een stichting of vereniging moet voldaan. Bij De Groene Boekhouder hebben we brede ervaring met deze jaarrekeningen. Ook hebben wij goede relaties met accountants indien een subsidieverstrekker graag wil dat de jaarrekening wordt voorzien van een accountantsverklaring.

Bij De Groene Boekhouder onderscheiden we ons als administratiekantoor door duurzaam te werken. Zo zijn onze ordners bijvoorbeeld van gerecycled karton. Meer hierover?

Contact

Hartelijk dank voor je bericht! Je ontvangt spoedig een reactie van ons.

Naam

Email

Bericht

info@groeneboekhouder.nl

013-7370029

De Werf 147
5018CZ Tilburg