Veel bedrijven hebben een tekst over maatschappelijk verantwoord ondernemen op de website staan, maar voeren dit niet door tot in de kern van het bedrijf. Bij De Groene Boekhouder leeft het verantwoordelijkheidsgevoel echter bij alle leden van het team. Dit uit zich in de bedrijfsvoering in de vorm van heel concrete invulling. Hieronder zijn enkele voorbeelden van de zaken die wij doen om ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid:

Wederkerigheid klantenkring

Wanneer wij een product of dienst nodig hebben kijken we altijd eerst in onze eigen klantenkring. Zo laten we onze jaarlijkse verjaardagskaart ontwerpen door Carmen Groenefelt.

Vervolgens wordt de kaart op een papiersoort gedrukt die wordt gemaakt van landbouwafval zoal bladeren en stengels van gewassen.

Hergebruikte meubels

De meeste meubels die we op kantoor gebruiken zijn hergebruikt. Zo zijn diverse bureaus verkregen van een ICT-bedrijf dat heeft gekozen voor een modernere inrichting. Wij hebben de oude meubels een tweede leven gegeven door ze bij ons op kantoor in gebruik te nemen.

Plantbare visitekaartjes

Onze visitekaartjes zijn gemaakt van groeipapier! Veel mensen nemen de gegevens van een visitekaartje over in de telefoon en gooien daarna het kaartje weg. Onze visitekaartjes kun je planten in de tuin of in een bloempot en vervolgens groeien er bloemen op de plek waar je het geplant hebt.

Sociale wederkerigheid

Het kan voorkomen dat een klant in de financiële problemen komt. Als gevolg daarvan kan soms onze factuur niet meer betaald worden. Vaak kiezen wij ervoor om de ondernemer in die situatie niet zomaar de deur te wijzen. We kijken of er mogelijkheden zijn om te helpen de problemen mee op te lossen.

CO2-compensatie

Als bedrijf zijn we altijd op zoek naar manieren om onze CO2-uitstoot te verlagen. We ontkomen er echter niet aan dat ook wij een bepaalde uitstoot veroorzaken. Dit compenseren we door bomen te planten om zo de hoeveelheid CO2 die wij uitstoten ruimschoots weer uit de lucht te halen.

Maar wij gaan nog een stapje verder. Voor De Groene Professionals die bij ons werken geldt dat zij ook de toekomst van de planeet belangrijk vinden. Daarom compenseert De Groene Boekhouder ook de CO2-uitstoot die zij in de privé sfeer veroorzaken.

Sponsoring asiel

Tegenwoordig komen veel honden en katten in het asiel terecht. Het asiel heeft als doel om zo veel mogelijk dieren een tweede kans te geven. Dergelijke organisaties zijn vaak afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en sponsoring door bedrijven. Wij sponsoreren het lokale asiel.

Duurzame kantine

Alle producten in onze bedrijfskantine zijn volledig plantaardig.Van koffiemelk tot het koekje bij de thee is alles vegan. De koffie en suiker is voorzien van EKO- en Fairtrade-keurmerken en de chocolade is slaafvrij.

Daarnaast krijgt het team iedere dag fruit aangeboden. Een fit lichaam zorgt immers voor een fitte geest!

The Good Roll

Op de toiletten van ons kantoor vindt je The Good Roll. The Good Roll maakt niet enkel het toiletpapier van gerecycled materiaal, maar ook zorgen zij voor plasticvrije verpakkingen.

Gerecycled papier

Bij De Groene Boekhouder gebruiken we gerecycled papier. Zowel het printpapier als onze kladblokken zijn volledig van hergebruikt materiaal. Het papier is ook voorzien van het FSC-keurmerk.

Na gebruik wordt het papier opgehaald door een bedrijf dat dit weer recycled om er nieuw papier van te maken. Tevens geven zij de garantie af dat met de gegevens vertrouwelijk wordt omgegaan, zodat we zeker weten dat er geen snippertje klantinformatie op straat te recht kan komen.

LED-verlichting

De volledige verlichting van het kantoor is op basis van LED-lampen. Dat zijn de meest energiezuinige lampen.

Gerecyclede ordners

Hoewel wij zoveel mogelijk digitaal opslaan hebben wij als administratiekantoor altijd nog een beetje te maken met een archief. Hiervoor maken wij gebruik van gerecyclede ordners. Deze ordners zijn gemaakt van bruin kraft papier. We kopen deze ordners bij Bureau Bewust en waar mogelijk worden ze hergebruikt.

Maak kennis met ons team!

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Heb je vragen over je situatie? Wil je graag een kennismakingsgesprek?